VPS ERP rendszerekhez


Olyan ERP rendszer bevezetését fontolgatják cégüknél, mint a Helios, a K2, a SAP, az ABRA stb? Korszerűsíteni szeretnék a hardverüket, vagy a felhőbe költözést fontolgatják?

Az ANAFRA rendszergazdái által kezelt és kizárólag csehországi adatközpontokban található infrastruktúránkban üzemeltetett virtuális privát szerverek (VPS) formájában optimális megoldást kínálunk.

Az ANAFRA megoldások előnyei:

 • Előkészítünk Önöknek egy ERP rendszerekre szabott VPS környezetet.
 • Műszaki megoldásunk számos ERP-rendszer üzemeltetése során szerzett sokéves tapasztalaton alapul.
 • A migráció és a telepítés során aktívan együttműködünk a rendszer szállítójával, így az ügyfélnek csak minimálisan kell foglalkoznia e feladatokkal.
 • A VPS használata kiküszöböli a fizikai hardver erkölcsi elavulását és idővel növekvő megbízhatatlanságát, ezért 3-5 évente rendszermigráció.
 • Teljes körű VPS-menedzsmentet biztosítunk, hogy Önök a fő tevékenységükre koncentrálhassanak.
 • Az adatokat az ANAFRA adminisztrátorai csehországi adatközpontokban tárolják, és kezelik, Önökön kívül senki más nem fér hozzá az adataikhoz vagy kapcsolataikhoz.
 • A rendszerükről minden nap automatikusan biztonsági mentés készül, amely egy másik helyre kerül továbbításra, így nem kell félniük az adatvesztéstől, ha a számítógépüket/szerverüket vírus fertőzi meg vagy összeomlik.

ANAFRA infrastrukturális megoldások

ERP rendszereinket az egyes ügyfelek számára dedikált virtuális privát szerverek (VPS) platformján működtetjük. Az alkalmazott koncepció elsősorban a hozzáférő felhasználók száma és a kapcsolódó licencelési modell függvénye. Leggyakoribb megoldási lehetőségek:

 1. Az adatok (SQL szerver) VPS-en kerülnek elhelyezésre. Az alkalmazás-kliens elmentésére a felhasználó számítógépén kerül sor, és VPN-en keresztül fér hozzá a VPS-en lévő adatokhoz. A kliens és a szerver közötti kapcsolat titkosított. Ez esetben a felhasználó és a kiszolgáló közötti vonal nagyobb kapacitására van szükség.
 2. VPS terminál hozzáféréssel + VPS adatokkal (SQL szerver). Az egyik VPS távoli felületen keresztül érhető el, és ERP-rendszerrel működik, egy másik különálló VPS-kiszolgálón pedig általában egy adatokat tároló SQL-szerver fut. Megszűnik az ügyfél vonalának kapacitásával szemben támasztott nagyobb igény.

Az ERP-rendszer saját hardveren végzett telepítésének kockázatai és hátrányai

A leggyakoribb okok, amiért segítünk ügyfeleinknek megváltoztatni a korábban bevált módszert, miszerint az ERP-rendszerek egy fizikailag az irodában található szerveren futnak:

 1. Az irodában található fizikai szerverről "valakinek" aktívan gondoskodnia kell.
 2. A HW erkölcsi elavulása, amelyet meg kell változtatni, és ezért migráltatni kell a rendszert.
 3. Jelentős biztonsági kockázatokat magában rejtő, nem frissített operációs rendszer.
 4. Legkevesebb havi sok száz korona nagyságrendű villamosenergia-fogyasztás.
 5. Szerver által generált kellemetlen zaj vagy hő
 6. Otthoni munkavégzést vagy utazást lehetővé tevő távoli hozzáférés hiánya
 7. Időszakos biztonsági mentések "amikor a felhasználónak eszébe jut" módban vagy a biztonsági mentések teljes hiánya

Használnak jelenleg általunk leírt megoldást, és tisztában vannak a kockázatokkal? Szívesen segítünk Önöknek megtalálni a módját, hogy hogyan hajtsák végre az adatmigrálást dedikált környezetünkbe.