Rólunk


Az ANAFRA s.r.o. társaságot egyetemi tanulmányaik alatt, az iskolai hálózatok adminisztrálásában, adatmegosztó rendszerek és webportálok üzemeltetésében szerzett sokéves tapasztalat megszerzését követően két elválaszthatatlan lelkes rajongó alapította 2006-ban. A Cseh Köztársaságban az internet gyors fejlődése és felgyorsulása idején a fő cél az volt, hogy az ügyfeleknek megbízható webtárhelyet, domaineket, valamint webes alkalmazások és szolgáltatások létrehozását kínálja.

Az üzletág fokozatosan kibővült a minden informatikai infrastruktúra szerves részét képező professzionális hardverek értékesítésével.

Az internetes szolgáltatások környezetének modernizációjával és a költséghatékony megoldások kínálására irányuló törekvéssel egyidejűleg az ügyfelek számára technológiáik biztonságos tárhelye mellett dedikált és virtuális szerverek - köztük felhő formájában történő - kiszervezést is kínáltunk, ami a paraméterek eddig nem látott rugalmasságát teszi lehetővé anélkül, hogy az ügyfeleknek hardverekkel kapcsolatos problémákkal kellene foglalkozniuk.

Sokéves együttműködés után 2010-ben a Supermicro, azaz a professzionális hardverek neves gyártójának hivatalos belföldi partnere lettünk. Ma e többek között hálózati infrastruktúrák és későbbi menedzsment lehetőségét kínáló kulcsrakész adatközpontok komplex tervezését és szállítását végző technológiák vonatkozásában mi vagyunk az egyetlen engedélyezett csehországi rendszerintegrátor.

Modern adatközpontok

Minden technológiánk Prágában és Brünnben található modern adatközpontokban került elhelyezésre. Ezeket több független elektromos ág táplálja, és a nagy teljesítményű tartalék akkumulátorok és dízelmotoros generátorok még egy valószínűtlen áramkimaradás esetén is fedeznek minden energiaszükségletet, külső beavatkozás szükségessége nélkül garantálva a legalább 24 órás működést. A központok robusztus légkondicionáló rendszer által biztosított pontosan meghatározott üzemi hőmérséklettel rendelkeznek. Több független hűtőkör alkalmazása. A technológiák ideális hűtése a hideg és meleg folyosók rendszerén alapul.

Biztonság az első helyen

A gépek biztonságát zárt szekrények és korlátozott szerverterem-hozzáférés biztosítja. A cég telephelyét kamerarendszer felügyeli! Tűz esetén a helyiségeket FM-200 gázzal oltó rendszer védi. Műszaki problémák felmerülése esetén azonnal kapcsolatba léphetnek a közvetlenül a szervertermekben található, és távoli segítség nyújtására is képes műszaki támogatással. Több vonal mind a külfölddel, valamint NIX- és SIX-csomópontokkal való összeköttetés biztosítja. Az összes konnektivitási lehetőséget az adott területen globálisan vezető szerepet betöltő CISCO technológia biztosítja.

Adatközpont állapotfigyelés

A hibamentes és megbízható működés biztosítása érdekében folyamatosan figyelemmel kell kísérni az állapotát. Folyamatosan figyelemmel kísérjük a rendelkezésre állást, a hálózati kommunikáció, a CPU, a memóriák terhelését, az egyes hardverelemek hőmérsékletét, a merevlemezek állapotát és más fontos paramétereket. Ez az információ lehetővé teszi számunkra, hogy megelőzzük a problémák kialakulását, és segít maximalizálni szolgáltatásaink elérhetőségét. Minden szolgáltatás legfontosabb részét az adatok képezik. Adataikat egyszerre több adattároló lemezen tároljuk, és a kritikusságuktól függően naponta többször is biztonsági mentést készítünk róluk.